tekst voorlezen kerk Lozen

Wij zijn een vereniging van mensen die zich vrijwillig inzetten in de strijd tegen armoede, uitsluiting en discriminatie op velerlei gebieden.

1 op 6 personen van de bevolking en 1 op 5 kind in onze belgische samenleving, in ons eigen Bocholt, leeft in een huishouden met een inkomen beneden de armoede drempel.

De cijfers staan voor mensen met financieele zorgen die een impact hebben op alle facetten van het leven, voeding, onderwijs, gezondheid, huisvesting, het sociale leven en welzijn van elk, volwassene en oudere.

Kansarmoede uit de anonimiteit halen, kan door het bestaan ervan in de aandacht te brengen.

17 oktober is de internationale dag tegen armoede, dit jaar als aandachtspunt leefbaar en betaalbaar wonen voor iedereen, moge het ons doen beseffen hoe vaak er over kansarmen wordt gesproken, en hoe weinig wij met hen spreken.

Wij willen een verbindende schakel zijn tussen mensen van onze doelgroep, de maatschappij en het beleid, van daar de naam POUTREL.

Deze staat symbool voor STEUNEN, VERBINDEN, en DRAGEN, Jezus woorden ,, de armen houdt gij altijd bij u,,.

Armoede leren aanpakken en bestrijden, samen kunnen we veel bereiken.

Wij organiseren laagdrempelige activiteiten waar iedereen welkom is, we starten opnieuw met onze avondwandeling van 5 km, ongeveer een uur in één elk kerkdorp, de eerste gaat door in Kaulille donderdag 4 november vertrek aan de kerk.

Wij nodigen iedereen graag uit voor een voorstelling in een ontmoetingscentrum de kroon in Kaulille op vrijdag 17 december om 19h30, eerste deel door Lieven De Pril, al meer dan 30 jaar actief in de armoedebestrijding vertelt over boeiende getuigenissen, de mensen en gevoelens achter de cijfers.

Het tweede deel wordt verzorgd door Tamara Rosseel, dochter van vuile mon, met mooie, ontroerende en plezante liedjes en solidariteit hier en wereldwijd.

Mocht je intresse of meer informatie willen over onze website, neem gerust een kijkje op www.welzijnssckakelpoutrel.be, op de website vind je ook het rekeningnummer voor eventuele giften en natuurlijk contactgegevens van de mensen die instaan mocht men intresse hebben om vrijwilliger te worden binnen onze groep

Bericht delen via: